Vores Hunde

August 2019

Vi er en familie på fire, Niels og Tina, og vores to dejlige sønner Mads og Martin.

Vi er begge opvokset med Schæferhunde, og hvad var mere naturligt end, at vores første hund i vores egen lille familie, skulle være en Schæfer. Vi fik Ubi i 1998, født samme måned og år som vores søn Martin. Ubi var en lækker tæve, som vi gik til lydighedstræning med, og fik en utrolig dejlig familie- og vagthund ud af. Vi fik ofte ros for hendes opførsel og adfærd. Desværre fik Ubi tidligt konstateret svær HD, som gjorde at vi ikke kunne avle på hende. Vi besluttede, at så længe Ubi havde et værdigt hundeliv, skulle hun være en del af vores familie, men desværre holdt det kun til sommeren 2005.

Derefter fulgte en periode uden hund, for Niels havde undervejs i vores Ubi tid, fået allergi overfor hunde. Da vi ikke ønskede, at Niels skulle fortsætte med de gener det indebar, var gode råd dyre. Indtil en dag hvor Niels kom i kontakt med en familie som har to dejlige Bichon Havanais hanner, og kunne opdage at der ikke var nogen allergisk reaktion - og endnu vigtigere, Niels var faldet totalt for racen. Noget som overraskede os begge, for vi havde ikke troet at nogen kunne erstatte en Schæfer race i vores familie - men vi blev klogere. Så begyndte håbet om at vi kunne få hund igen, og vi kontaktede Kennel Frihedshåb, som viste deres dejlige hunde frem og gav os et grundigt indblik i racen.

Vi var så heldige, at Frihedshåb havde en dejlig lille hvidmeleret tæve til os. Som 8 ugers hvalp fik vi Mille (til dagligt omtalt som prinsessen) med hjem i april 2007. Lige siden den dag har hele familien været utrolig glade for racen. Mange fantastiske oplevelser gjorde, at vi skulle da have én mere. Så efter et par år (januar 2010) fik vi Frida, en dejlig fawn tæve.

Vores hunde er en stor del af familien, de færdes i hele huset og haven, sover på en dyne i vores eller ungernes soveværelser, er med på ferier, ser Martin spille fodbold, Mads surfe på fjorden eller med på bil- eller sejlture. Det dejlige ved Havanaiseren er, at de falder ind i familiens mønster og aktiviteter. Ligeså rart er det, at hundene kan følge med rundt hos venner og familie, da de falder nemt til ro. Vi har tit besøg af vores nære venner, som også har to Havanaisere, og vi mærker ikke om der er to eller fire hunde i huset.

Vi har fra starten haft ønske om, at lave et seriøst og kærligt familie- og stueopdræt. Derfor har vi opdrætteruddannelsen og kennelmærke fra Dansk Kennel Klub (DKK). Vi avler kun på hunde som begge opfylder DKK´s avlsrestriktioner/anbefalinger dvs. bl.a. har været på udstilling og sundhedstjekket for Patella Luxation og øjenundersøgt. Ydermere lægger vi vægt på, at udvælge en han som 'matcher' vores tæve, så vi får fine hvalpe med et flot harmonisk udseende og et sundt temperament.

Håber I har fundet interesse for vores familie og opdræt, og ser frem til at høre fra jer.

Kærlig hilsen

Niels og Tina Anqvist

 

 
Kennel Casa Bichon | Lystbådevej 2, 4040 Jyllinge - Denmark | Tlf.: +45 40 60 13 60 | kennel@casabichon.dk