Vores Hunde / R.I.P / Molly R.I.P.

Canino De Seda Coco aka Molly

Bichon Havanais Molly

* 18.6.2013      † 13.10.2022 

Molly er flyttet ind til os den 20. august 2013 som 9 ugers hvalp og er købt af Kennel Canino De Seda. Molly skal, udover at være vores familiehund, også indgå som avlstæve i vores kennel. Så foran os ligger en masse måneders dejlig arbejde med lydighedstræning, udstillinger og sundhedscheck. Molly er allerede nu en lille pige med fuld fart på livet, og holder sig bestemt ikke tilbage for noget. Slægter allerede sin mor Lulu meget på, så der bliver gumlet livligt på pivedyr og gravet i sand. Selv turene ved fjorden, foregår i galop mellem alt tang og sand. Fjordvandet bliver der også smagt på, prøver dog at fortælle Molly at badning er ikke noget for Havanais, men nu må vi se om der gemmer sig en lille badenymfe bag hendes smukke ydre. 
 
Lidt opdatering på Molly - vores kære Chewie (Mollys kælenavn, da hun ligner Chewbacca fra Starwars), er nu 1½ år og meget kærlig og selvstændig. Elsker at være ude, og det er uanset vejret, så man skal passe på at døre ikke er åbne når det vælter ned, for så dukker Molly helt sikkert op i en lidt sølle og våd forfatning. Intet som genere hende, så er hun i sit es. Legetøj og lækkerier bliver hurtigt gemt af vejen ude i bedene, det er altid interessant hvad der kan dukke op, når der luges. De daglige gåture foregår længst fremme, og sikre et godt tempo for os alle. Fra Molly var helt lille, har hun nydt nætterne i sengerevnen imellem Niels´ og min madras, trykker sig helt ned så hun næsten går i et med lagnerne, og når morgen starter, er det Molly som er den første til at kysse godmorgen og frisk på at lade dagen starte. En super skøn og klog pige, som vi nyder og giver os herlige oplevelser hver eneste dag. 
 
I foråret 2018 besluttede vi at Molly ikke skulle have flere hvalpe, så hun nyder nu livet som vores ældste herhjemme og er stadig lige eventyrlysten når vi er på tur. Altid foran til at opleve og udforske og opfanges der en duft af hare eller vildt, så er færden igang. Evnerne ligger helt klart til at vi skal starte til Nosework. 
 
Molly er i maj 2019 flyttet til to skønne mennesker i min famile, Tina og Erik på fyn. Her kan hun nyde sin senior tilværelse blandt Tinas dagplejebørn, campinglivet og ikke mindst som enehund. Planen er, hvis Molly vil, at hun skal træde udstillingsringen igen som veteran.
 
Vores Molly er den 13. oktober 2022 død, 9 år gammel. Var sund og rask og på sin sædvanlige gåtur lidt over 6 om morgen, kommer hjem 20 min efter og spiser som sædvanlig sin morgensnack inden selve morgenmaden. Ved 7.30 bliver hun dårlig, kaster op og laver afføring, går sidelæns. Lukkes i haven og dejser om derude. Kaster op igen, og da hun tages op skriger hun højt. Molly køres straks til dyrlægen, som tager imod hende hvor hun allerede har svag puls og gået i chok. Der var intet at gøre og ved ni-tiden erklæres Molly dø. Vi er alle selvsagt kede af det og i chok. 
 
Lægerne troede i første omgang det var forgiftning, men da det i mine øjne ikke kunne stemme, traf jeg beslutningen om at Molly skulle obduceres. Det stod hurtigt klart for patalogen at det ikke kunne være forgiftning eftersom Mollys brysthule var fuld af blod. Der blev daget prøver til videre undersøgelse, og efter et par uger kom det endelig resultat, at Molly var død af en udposning i hjertet som var bristet. 
 
En frygtelig måde at miste hende på, og ikke mindst Mollys udstationeringsforældre Tina og Erik, som har måtte opleve det hele på tæt hold. Uforståeligt og alt for tidligt hun skulle rejse over regnbuen.

RIP smukke pige og tusinde tak for alle de smukke afkom du har givet os, som oktober 2022 tælles til 5 børn, 25 børnebørn og 5 oldebørn. Du vil blive savnet og altid være gemt i vores hjerte. 
  • Fødselsdato: 18.6.2013 - død 22.10.2022 
  • Farve: Rød
  • DKK reg.nr.: DK13091/2013
  • Stambogsnavn: Canino De Seda Coco
  • Vægt 4,9 kg
  • Tænder og bid: komplet 6/6 saksebid
  • Patella Luxation: Grad 0/0
  • Øjenundersøgelse 2014, 2016 og 2018
  • Hvalpe C-kuld og D-kuld
  • Stambog
Udstillinger - se separat afsnit
Canino De Seda Coco aka Sally
Molly 3 måneder gammel
 
 
 
Kennel Casa Bichon | Lystbådevej 2, 4040 Jyllinge - Denmark | Tlf.: +45 40 60 13 60 | kennel@casabichon.dk