Racen

Bichon Havanais er en lille selskabshund, som har sin oprindelse i landene omkring Middelhavet. Disse små, venlige hunde er derefter blevet bragt til Cuba, hvor racen er blevet udviklet til den hunderace, vi kender i dag som Bichon Havanais.

En Bichon Havanais er en munter og hengiven lille hund. Racen er både legesyg, hengivne og meget følsomme. Man bør derfor aldrig opdrage en Bichon Havanais hårdt. Racen er både lærenem og meget villig til at udføre forskellige opgaver, så den har ofte været brugt som cirkushund. Da en Bichon Havanais har et meget følsomt sind, bør man være opmærksom på sit stemmeleje og den generelle brug af stemmen ved omgang med racen. Råb og skæld-ud fungerer meget dårligt til en Bichon Havanais, mens ros og opmuntring kan give fantastisk gode resultater med hundens lydighed.

Bichon Havanais' holder meget af børn, andre hunde, katte og mindre husdyr, hvis hunden får gode oplevelser med dem fra hvalp. En Bichon Havanais bryder sig dog ikke om at blive drillet, og vil ofte trække sig fra legen eller træningen, hvis den føler sig presset eller uretfærdigt behandlet.

Racen tilhører kategorien SELSKABSHUND, hvilket vil sige for at hunden skal trives, er det vigtigt at den bliver en del af familien og deltager i de daglige gøremål og oplevelser der indgår i en familiens liv. Dette er et must!

Bichon Havanais er igennem de seneste år blevet en MEGET populær race, det betyder også, at man som køber skal se sig godt for. Vi vil selvfølgelig altid anbefale at hvalp og forældre er DKK stambogførte. Her skal det dog siges, at selv bag en DKK stambog er der stor variation. Nogle hvalpe er også opdrættet efter sundhedstjekkede og udstillede forældre, som ofte fører til en Basis Plus Stambog, men igen her kan der være forskel. Kontakt os gerne for en uforpligtende samtale og vi vil hjælpe med råd og vejledning. 

FCI standard for Bichon Havanais
 
Se video om racen på KSS hjemmeside.
Bichon Havanais race standard
Kennel Casa Bichon | Lystbådevej 2, 4040 Jyllinge - Denmark | Tlf.: +45 40 60 13 60 | kennel@casabichon.dk